Matematik

Monotoniforholdene

03. december 2011 af Glans (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens, hvis jeg skal finde monotoniforholdene for denne funktion--->x^4-8x^2+1 skal man løse det som andengradsligning, dvs. finde d og se hvor mange løsninger den har.

Hvis det er på denne måde, er så 1 der e r a-værdien eller -8?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, du skal løse ligningen f'(x) = 0. Bestem først forskriften for den afledede funktion f'(x) og løs så ligningen.


Svar #2
03. december 2011 af Glans (Slettet)

altså jeg har sagt 2x^3-16x=0, og jeg får x=-2 og x=0  eller x=2

så skal jeg tage et tal der ligger mellem -2 og 0 og et der ligger mellem 2 og et under -2 og et over 2 for at tjekke deres fortegn?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal først differentiere funktionen korrekt og så løse ligningen f'(x) = 0 .


Svar #4
03. december 2011 af Glans (Slettet)

f(x)=x^4-8x^2+1

f'(x)=4x^3-16x

er det ikke korrekt differentieret?

 


Svar #5
03. december 2011 af Glans (Slettet)

og den har jeg så sat =0


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt differentieret. Det var bare ikke det, du skrev i #2.

Ja, så bestemmes fortegnet for f'(x) mellem dets nulpunkter.


Svar #7
03. december 2011 af Glans (Slettet)

ah, sorry. :)

 

altså  sætter jeg tal under -2 og et tal som ligger mellem -2 og 0, og et tal over 0, og et tal mellem 0 og 2 og et tal over 2. Dem sætter jeg i den differentieret dvs. f'(x)=4x^3-16x, ikke i den oprindelige funktion som var f(x)=x^4-8x^2+1


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er jo fortegnsvariationen for f'(x), som du er ved at undersøge.


Svar #9
03. december 2011 af Glans (Slettet)

Ja, og tusind tak for hjælpen. :)


Skriv et svar til: Monotoniforholdene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.