Matematik

Rentesregning. HASTER

04. december 2011 af brugforhjæælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, her er opgaven:

 

• På en såkaldt rentehopkonto får man 2.1% i rente det første år, 3.3% det andet år og 5.1% det tredje år. Beregn den samlede rente over de tre år.
• Beregn den gennemsnitlige årlige rente på rentehopkontoen. (facit med 2 decimaler)

Håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af peter lind

Du regner ud hvor stor renten er efter første år og dermed hvor meget du har stående efter 1 år. Det bruger du så til at finde renten efter yderligere 1 år o.s.v.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2011 af Zalam (Slettet)

((1,021)*(1,033)*(1,051)-1)*100 = % ?

 


Svar #3
04. december 2011 af brugforhjæælp (Slettet)

#2


((1,021)*(1,033)*(1,051)-1)*100 = % ?

er det gennemsnitet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2011 af Zalam (Slettet)

#3.

Nej det er den samlede rente over 3 år.


Svar #5
04. december 2011 af brugforhjæælp (Slettet)

#4


#3.

Nej det er den samlede rente over 3 år.

Ok tak! Men har du nogen ide om hvordan man regner gennemsnittet ud?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2011 af peter lind

(1+r)3 = 1+rtotal


Skriv et svar til: Rentesregning. HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.