Matematik

Bestem a så funktionen bliver kontinuert

04. december 2011 af siid002 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg har et problem med at bestemme a så funktionen bliver kontinuert

Opgaven lyder:

f(x)    (3√ax for x≥1
          (2x+a for x<1

Jeg har selv en ide om at lignen lyder;

3√a*1 = 2*1+a

Er dette rigigt ? I så fald kan jeg ikke komme videre

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af peter lind

Det har du jo fået svar på i din tidligere tråd om samme emne


Svar #2
04. december 2011 af siid002 (Slettet)

Nej peter du svarede ikke.. Jeg havde jo skrevet forkert ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2011 af peter lind

Når jeg skriver den bliver rigtig hvis du erstattede 1 tallet med a i den oprindelige opgave, så har jeg altså besvaret det.


Svar #4
04. december 2011 af siid002 (Slettet)

Ja men jeg kan ikke komme videre end det... Mit svar bliver forkert.. Problemet er kvadratroden


Svar #5
04. december 2011 af siid002 (Slettet)

Vil du ikke prøve og hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2011 af peter lind

Så har du lavet en regnefejl et eller andet sted. Hvad har du gjort ?


Svar #7
04. december 2011 af siid002 (Slettet)

3√a*1 = 2*1+a =>

3*√a = 2+a =>
3*a = 2+a =>
3a = 2+a =>
2a = 2
a = 1

er det rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. december 2011 af peter lind

Du kan ikke bare slette kvadratrodstegnet. Kvadrer ligninhgen. så slipper du af med det tegn


Svar #9
04. december 2011 af siid002 (Slettet)

3*√a = 2*1+a
3*a = 4+1+a2
3a = 5+a2

Skal jeg så løse den som en 2 grads ligning ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. december 2011 af peter lind

Du kvadrere forkert På venstre side skal du kvadrere hele udtrykket ikke blot kvarod(a). På højre side skal du bruge reglen om kvadratet på en toleddet størrelse. Resultatet bliver en andengradsligning, som du skal løse.


Svar #11
04. december 2011 af siid002 (Slettet)

Hedder den så:

9a = 5+a2

Ikke sikker på jeg kender den regel du mener.


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. december 2011 af peter lind

Venstre side er nu rigtig. (x+y)2 = x2+y2+2xy


Svar #13
04. december 2011 af siid002 (Slettet)

9a = 4+1+4+a2 er dette rigtigt ?

Og mange tak fordi du tager dig tid til at hjælpe mig


Svar #14
04. december 2011 af siid002 (Slettet)

eller er det (2+a)2 = 4+a2+4a

9a = 4+a2+4a


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. december 2011 af peter lind

Det sidste er korrekt.


Svar #16
04. december 2011 af siid002 (Slettet)

Tak for svaret..

Da det er 9a = 4+a2+4a

hedder ligningen så

a2+13a+4 = 0

eller

a2-5a+4 = 0


Skriv et svar til: Bestem a så funktionen bliver kontinuert

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.