Matematik

Fordoblingskonstant

04. december 2011 af teenageliv (Slettet) - Niveau: C-niveau

En eksponentielt voksende funktion har en fordoblingskonstant på 10 dage. Med hvor mange procent vokser denne funktion pr. dag? Og på fem dage?

Hvis I kan finde ud af det, må I meget gerne skrive, hvordan I gør, for jeg kan virkelig ikke finde ud af det..

- På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af peter lind

f(x) = b*2x/X hvor X er fordoblingskonstanten. Du kan også bruge formlen for fordoblingskonstanten til at finde a i y=b*ax eller k i y b*ekx


Svar #2
04. december 2011 af teenageliv (Slettet)

Det der .. undskyld, men det forstod jeg ikke. Kan du eventuelt lokkes til at skrive regnestykket op med tal i? :-D


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2011 af peter lind

y = b*2x/10


Svar #4
04. december 2011 af teenageliv (Slettet)

Jeg forstår ikke??


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2011 af peter lind

I #3 har du fået opgivet en funktion som opfylder betingelserne. Nu sætter du x til at være henholdsvis 1 dag og 5 dage


Svar #6
04. december 2011 af teenageliv (Slettet)

Jeg ved jo ikke hvad b er?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2011 af peter lind

Den går ud når du ser på den relative vækst. Du kan da sætte den til 1 eller 100 hvis du har lyst.


Svar #8
04. december 2011 af teenageliv (Slettet)

Jeg forstår det ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. december 2011 af nmcaan (Slettet)

T2=log(2)/Log(a)

10=Log(2)Log(a)

Log(a)=log(2)/10

a=


Skriv et svar til: Fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.