Kemi

gæring af glucose

04. december 2011 af Annemarie20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp ;)

hvor stor en stofmængde ethanol kan der fremstilles ved gæring af 1 kg glucose?

hvor stor er massen af calciumhydroxid skal der til for at opsuge den carbondioxid som teoretisk dannes ved gærring af 1mol glucose?


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. december 2011 af nordvest24o0 (Slettet)

Reaktionsskemaet??


Svar #2
04. december 2011 af Annemarie20 (Slettet)

Der er ikke nogen reaktionskemaet? skal jeg lave et ? hjælp please


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2011 af nordvest24o0 (Slettet)

Stofmængden(n) findes ved at dividere masse(m) med molmasse(M):

n=m/M

For glucose:

Masse(m): 1000g

Molare masse(M): (12,01*6)+(12*1,008)+(16*6)= 180,156 g/mol

Stofmængde(n): 5,551mol

Reaktionsforholdet mellem glucose og ethanol er 1:2

Så derfor skal du dele med 2 for at få stofmængden for ethanol!

5,551/2= 2,7755

ethanols stofmængde= 2,7755 mol

Det andet kan jeg desværre ikke svare på

 


Svar #4
04. december 2011 af Annemarie20 (Slettet)

tak ;)


Svar #5
04. december 2011 af Annemarie20 (Slettet)

hvor har du Stofmængde(n): 5,551mol fra ? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. december 2011 af nordvest24o0 (Slettet)

n=m/M


Skriv et svar til: gæring af glucose

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.