Matematik

Tilskud til medicin fra sygesikringen

05. december 2011 af kasper300 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Matematik c hhx side. 147 opgave 5:

Hej jeg skal bruge lidt hjælp da jeg ikke forstår denne opgave.

Tilskuddet til medicin fra sygesikringen fremgår af skemaet herunder fra www.levnedsmiddelstyrelsen.dk

Lad

x = årlig udgift til tilskudsberetiggede lægemidler før tilskud er trukket fra

f(x) = tilskud til personer over 18 år

g(x) = tilskud til personer under 18 år

a) Bestem tilskuddet for begge grupper for henholdsvis køb ved 480 kr., 1.165, 2.730 og 3.000 kr.

b) Tegn fra støttepunkterne i sp. a grafen for både f og g.

c) Bestem funktionsforskrifterne for f og g (Vink! Det er stykkevise lineære funktioner). 

 

Årlig udgift pr. person til tilskuds-              Tilskud til personer over 18 år          Tilskud til personer under år

berettigede lægemidler før tilskud er trukket fra.           0%                                                           50%

0-480 kr.                                                                                 50%                                                         50%

480 - 1.165 kr.                                                                       75%                                                         75%

1.165 - 2.730 kr.                                                                    85%                                                         85%

Over 2.730 kr.

 


Skriv et svar til: Tilskud til medicin fra sygesikringen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.