Matematik

%%

05. december 2011 af matematikapollo (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Entreindtægter

år 1996/97 =6604

år 1997/98 = 9912

år 1998/99 = 11917

år 1999/00= 6950

år 2000/01 = 11468

Vis, at entreindtægterne i perioden fra 1996/97 til 2000/01 svarer til en vækst på mellem 14,5 og 15% pr. år.

Hvordan kan man gøre dette???


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2011 af HaettemaageN (Slettet)

Brug renteformlen

                             Kn = K0 · (1+r)n

hvor Kn er entreindtægt i år 2000/01, K0 er entreindtægt i år 1996/97, og n=4.

Isoler r i ligningen og du har den gennemsnitlige årlige vækst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2011 af mette48 (Slettet)

Du må have skrevet et eller andet forkert

Du skal vise at der er en stigning, men fra 1998/99 til 1999/00 falder indtægten

Se lige på tallene igen.

Den nemmeste måde at vise at tilvæksten er mellem 14,5 % og 15 % er vist ved at regne de 2 stigninger ud for hvert af årene og sammenligne med næste års indtægt.

Brug et regneark, så behøver du kun taste formlerne ind en gang

      A       |     B    |      C                       |     D                    |

1996/97 |  6604 |  B1+B1*14,5/100 | B1+B1*15/100 |      korier formlerne til de næste rækker

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2011 af HaettemaageN (Slettet)

#2 Jeg tror ikke der er noget galt med tallene. Jeg tror bare han skal vise, at der er en gennemsnitlig vækst p.a. mellem 14.5% og 15%...

Benytter du den metode jeg foreslog i #1, vil du få et resultat på 14.79%, hvilket svarer overens med opgavens informationer. 


Skriv et svar til: %%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.