Matematik

Logistiskvækst

05. december 2011 af Ecc0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg får oplyst et datasæt som siges at være en logistisk vækst. Jeg får også oplyst  maksværdigen m=950. Jeg bliver så bedt om at bestemme k og b i den logistiske vækst. Jeg vil starte med at bestemme k ud fra to punkter (6,30) og (8,81), disse punkter indsætter jeg så i forskriften for en logistisk vækst og finde k.

Mit spørgsmål er så, om dette er en rigtig fremgangsmåde?

Hilsen Anton. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2011 af p_fogh (Slettet)

Ja det er den rigtigt fremgangsmåde. Dog to ret vigtige kommentarer:

1) det hedder logaritmisk

2) hvis der vitterligt står "maksværdi" er der ikke tale om vækst, men muligvis om aftagende værdier. Logaritmisk faldende funktioner er ret sjældne.

 

mvh

 

Poul


Svar #2
05. december 2011 af Ecc0 (Slettet)

Nej det hedder en logistisk. Og en logistisk vækst beskrives ved en funktion af typen: 

f(x)=m/(1+c*e^(-k*m*x))

Jeg skal så finde c og k, hvilket jeg vil gøre med to ligninger.

 


Svar #3
05. december 2011 af Ecc0 (Slettet)

Her efter vil jeg bestemme b ud fra formlen :

k*m=b 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2011 af mathon

 

                    to ligninger med to ubekendte
                                                                                  b og C
                    giver
                                       b = 0,525141   og   C = 716,246

                                       k = b/M = 0,525141 / 950 =  0,0005538


Svar #5
05. december 2011 af Ecc0 (Slettet)

Det havde jeg regnet ud;) Men mit spørgsmål var om dette er den rigtige fremgangsmåde? 


Skriv et svar til: Logistiskvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.