Matematik

middelværdi og varians?

05. december 2011 af abekattencph91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Eksponentialfordelingen er en kontinuert fordeling der er baseret på intervalet ]0;1[
Tæthedsfunktionen er givet ved: f(x|θ) = 1 / θ exp (-x/ θ)  x > 0
Parameteren θ er ukendt og skal estimeres. Vi antager nu at have n  uafhængige observationer fra denne fordeling.
Den statistiske model er da : x1,…,xn som er uafhængige hvor xi ca  exp(1/ θ) , θ> 0

1) Udregn middelværdien og varians.

Middel værdi findes jo normal ved : μ = E(X) = ∫ ∞–∞    x · f(x) dx

 

Varians ved : 
σ2 = Var(X) = E((X – μ)2) = ∫ ∞–∞    (x – μ)2 · f(x) dx

 

Men hvordan gøres det i det konkrete tilfælde?

 

På forhånd tak

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2011 af peter lind

hvad mener du?


Svar #2
05. december 2011 af abekattencph91 (Slettet)

Forstår bare ikke helt hvordan man bestemmer integralet, når det er den angivne funktion ;)


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. december 2011 af peter lind

De kan  finde integration ved substiturion t= (x-μ)22  dt = 2(x-μ)2/ σ2


Svar #4
06. december 2011 af abekattencph91 (Slettet)

http://peecee.dk/upload/download/339650

 

Hvorfra får du dine værdier er helt lost...

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. december 2011 af peter lind

Beklager. jeg havde fået det indtryk at det var normalfordelingen. Det er fornuftigt at substituere t = x/θ; men derefter går din differentiation gal. dt/dx = 1/θ   Du blander formlen for differentiation af en kvotient ind i det.


Skriv et svar til: middelværdi og varians?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.