Matematik

Eksponentiel funktion - bestem forskrift

05. december 2011 af ohio12 (Slettet)

Hej alle i kloge mennesker :)
Jeg har et lille problem med at bestemme forskriften på en eksponentiel aftagende funktion. Det oplyses at grafen for funktionen går gennem punktet P(3,100) og at halveringskonstanten er 47.
How to do? Og i må meget gerne skrive hvad det er i gør, for er ikke så god til at gennemskue udregningerne :D

 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2011 af Enhver (Slettet)

Beregn først a   a = 21/T

Indsæt dette i ligningen  100 = b * a3   og beregn b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2011 af mathon

 

          
                                  f(x) = y = b·(1/2)x/X½

dvs
                                  100 = b·(1/2)3/47
        


Svar #3
05. december 2011 af ohio12 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt det der  a = 21/T :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2011 af mathon

 

              ...hvad du heller ikke skal forstå, da det kun har gyldighed for en eksponentielt voksende funktion


Svar #5
05. december 2011 af ohio12 (Slettet)

Okay, så det er kun så det er det du har skrevet mathon, som jeg skal rette mig efter ? :)

Tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2011 af mathon

                                            f(x) = y = b·(1/2)x/X½  =  b·((1/2)1/X½)x  = ax

                                            a = (1/2)1/X½  =  (1/2)1/47


Svar #7
05. december 2011 af ohio12 (Slettet)

Nu har du tabt mig .. før skrev du a=(1/2)x/x½ = (1/2)3/47
og nu siger du a = (1/2)1/X½  =  (1/2)1/47  

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2011 af mathon

 

                        f(x) = y = b·(1/2)x/X½   b·(1/2)1/X½·x  = b·((1/2)1/X½)x  =  b·ax

                                                          a = (1/2)1/X½) = (1/2)1/47)  =  0,98536

dvs
                        f(x) = ax = b·0,98536x               


Svar #9
05. december 2011 af ohio12 (Slettet)

Hm.. okay. tror jeg forstår det. Men skal man ikke bruge 3 nogle steder ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. december 2011 af mathon

       Jo til beregning af b

                                                    100 = b·(1/2)3/47  = b·0,985363

                                                     b = 100 / 0,985363


Svar #11
05. december 2011 af ohio12 (Slettet)

Nåååh ja for søren da. ! havde lige overset at det andet var beregning af a.
Mange tak! :)


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion - bestem forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.