Matematik

Bestemmelse af en ligning som er vinkelret?

05. december 2011 af Musiknørden (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen, er der nogle der kan hjælpe mig med følgende opgave?

Bestem en ligning for den tangent som er vinkel ret på vores linje y = 2x til f(x) = x2 - 4x + 2


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2011 af peter lind

Brug at produktet af hældningerne for linjen og tangenten er -1 til at finde hældningen for tangenten.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. december 2011 af mathon

Bestem ligningen for den tangent til f(x) = x2-4x+2, som er vinkelret på linjen y=2x 

en linje vinkelret på linjen y = 2x , har hældningskoefficient   -(1/2)

                  f '(xo) = 2xo-4 = -(1/2)

                               xo-2 = -(1/4)

                               xo = -(1/4) + (8/4) = (7/4)

                               f(xo) = f(7/4) = -(31/16)

tangentligning:
                              y = -(1/2)·(x-(7/4)) + (-(31/16))

                              y = -(1/2)·x - (17/16)


Svar #3
05. december 2011 af Musiknørden (Slettet)

Tak begge to!

#2


Mathon vil det så sige at hvis det var y = 3x istedet for y = 2x, ville det så hedde -(1/3)?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. december 2011 af YesMe (Slettet)

#3

Ja, for    a1·a2 = -1

Jeg tror bar edu må lære noget med ortogonale i den gamle matematikbøger, der lugter.


Svar #5
05. december 2011 af Musiknørden (Slettet)

#4


Haha mange tak, jeg prøver!..


Skriv et svar til: Bestemmelse af en ligning som er vinkelret?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.