Matematik
Integral
er det helt forkert hvis jeg foreslår at ∫01(2x3+e3)dx
giver = [2*(1/4)x4 +ex]10 = ((1/2)+ex) - (0+ex) = (1/2) + k ??
Svar #1
06. december 2011 af AskTheAfghan
Benyt, at a∫b f(x) dx = [ f(x) ]ab = F(b) - F(a)
0∫1(2x3 + ex) dx = [ 2x3 + ex ]01 = ((14/2) + e1 + K) - ((04/2) + e0 + K) = e - (1/2)
Svar #2
06. december 2011 af peter lind
Du roder med eksponentialfunktionen. I den oprindelige integral står der e3, Efter integrationen bliver den til ex, som efter indsættelse af værdier stadig hedder ex. Integrationskonstanten forsvinder når man beregner det bestemte integral.
Svar #3
06. december 2011 af lDeathNote (Slettet)
Aaarg.. Ja okay. Det kan jeg godt se nu. Har lige et spørgsmål til.
Når jeg får stillet opgaven
a) bestem en stamfunktion til f
b) bestem arealet af det bestemte område..
- skal jeg så regne arealet med stamfunktionen eller? (er forholdvis ny til intregrale... )
Svar #4
06. december 2011 af lDeathNote (Slettet)
#2
Hov det var en fejl.. Der skulle bare have stået x (:
Svar #6
06. december 2011 af peter lind
#4 Arealet findes som F(b)-F(a) så ja du skal bruge stamfunktionen.
#5 ??? hvad mener du?
Svar #7
06. december 2011 af lDeathNote (Slettet)
e-(1/2)
Ville selv have gjort det omvendt : (1/2)-e
Skriv et svar til: Integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
