Matematik

HJÆLP HASTER!!!

06. december 2011 af v0ks (Slettet) - Niveau: A-niveau

Når f(x) = (1)/(x) er f'(x0) = (-1)/(x02). benyt dette til at angive en ligning for tangenten til grafen for f i (-2,f(-2)). Undersøg derefter om den fundne tangent er parallel med tangenten i (2,f(2))? 

- evt hjælp .. .


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2011 af Enhver (Slettet)

Ligningen for tangenten er   y = f(x0) + f '(x0)*(x-x0)


Svar #2
06. december 2011 af v0ks (Slettet)

ja, men hvad skal jeg sætte ind i ligningen? :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. december 2011 af Enhver (Slettet)

x0 er i første tilfælde -2. Du beregner   f(-2) = 1/(-2)   og  f '(-2) = -1/(-2)2    Det sætter du så ind i ligningen. 


Svar #4
06. december 2011 af v0ks (Slettet)

takker! :D

 


Svar #5
06. december 2011 af v0ks (Slettet)

Nu har jeg skrevet det her ind i ligningen, og hvad skal jeg så? :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. december 2011 af Enhver (Slettet)

Nu har du altså ligningen for tangenten.
Du gør det samme med det andet punkt, og er de to tangenters hældning den samme, er de parallelle.


Skriv et svar til: HJÆLP HASTER!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.