Matematik

Bevis for produktreglen for differentiation - hjælp hjælp hjælp

07. december 2011 af anonymu (Slettet)

Hej derude...

Sidder med et eksperiment, som jeg har brug for hjælp til at komme igang med...

Sådan lyder første opgave i eksperimentet:

Da f og g forudsættes differentiable i x0, ved vi, at:

f(x0+h)-f(x0) / h                    --> f'(x0) for h --> 0

g(x0+h)-g(x0) / h                 --> g'(x0) for h--> 0

Vi ser nu på produktfunktionen f*g og skriver differentialkvotienten op:

Δy/h = (f*g)(x0+h)-(f*g)(x0) / h = f(x0+h)*g(x0+h) - f(x0)* g(x0) / h 

Forklar hvordan disse brøker er fremkommet.

 

 

HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP!!! :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2011 af peter lind

indskyd -f(x0)g(x0+h) +f(x0)g(x0+h)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2011 af mathon

se


Svar #3
07. december 2011 af anonymu (Slettet)

Super! Men skal forklare hvorfor brøkerne er fremkommet og det kan jeg ikke rigtigt se ud fra beviset :( 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man danner differenskvotienten for funktionen (f·g)(x) , dvs

( (f·g)(x0+h) - (f·g)(x0) ) / h = ( f(x0+h)·g(x0+h) - f(x0)·g(x0) ) /h


Svar #5
07. december 2011 af anonymu (Slettet)

Super, tusind tak for hjælpen!!

 

Go' aften 


Svar #6
07. december 2011 af anonymu (Slettet)

Ups.. Skal forklare HVORDAN brøkerne er fremkommet ???


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvad mener du med hvordan? Man benytter definitionen for differenskvotienten for en funktion f(x),

(f(x0+h) - f(x0)) / h

på funktionen (f·g)(x) .


Skriv et svar til: Bevis for produktreglen for differentiation - hjælp hjælp hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.