Matematik

HJÆLP TIL VÆKSTHASTIGHED

07. december 2011 af anonymu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude !!

Sidder med en opgave, som jeg synes er sindsyg svær - og vil høre om der er nogle af jer, som vil hjælpe mig??

Opgaven er til en afleveringsmatematik om differentialregning, hvor bogen AB2 bruges.

Opgave 3117 lyder således:

En fabrik fremstiller elektriske generatorer og blev oprettet d. 1.1.1990. Det første år var der intet salg, da man koncentrerede sig om forskning og udvikling. Efter det første år kunne salget beskrives ved ligningen y=x*lnx, hvor x er antal år efter 1.1.2000 og y er omsætningen i millioner kr. Beregn væksthastigheden for omsætningen den 1.1.2005 og den 1.1.2010 - idet sammenhængen forventes at fortsætte.

Håber virkelig at der er nogle derude, som har lyst til at give et lille hint, som kan hjælpe mig på vej.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Væksthastigheden kan fås ved differentation(Husk produktreglen)


Svar #2
07. december 2011 af anonymu (Slettet)

Og det er ligepræcis dét som jeg ikke kan finde ud af :/ Har virkelig haft problemer med det. 

 

Er det muligt at du vil hjælpe?

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Jo, du holder en af faktorene konstant, jeg vælget først at sige at ln(x) er konstant, bagefter lægger du et led til hvor det andet led er konstant:

y ' = ln(x)+ x*1/x = 1+ln(x)

Som er din væksthastighed, formlen siger: ( f(x)*g(x) ) ' = f ' (x) *g(x) + f(x) * g ' (x)


Svar #4
07. december 2011 af anonymu (Slettet)

Så er det bare den formel, som jeg skal gå ud fra - og på den måde få resultatet? Tror ikke helt jeg har fanget den, er dum på dette område :( 


Skriv et svar til: HJÆLP TIL VÆKSTHASTIGHED

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.