Kemi

bjerrumdiagram

07. december 2011 af ibta (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er igang med et srp, og jeg vil høre følgende:

Jeg har vedhæftet et bevis af bjerrumdiagrammer og ville høre om det er fornuftigt nok

 

Håber der er nogle der vil hjælpe.. 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2011 af mathon

 

                       når syrebrøken
                                                        x = [S]/cs

                                fås
                                                        pH = pKs + log((1-x)/x)
eller
                                                        x = 1/(1+10pH-pKs)


Svar #2
07. december 2011 af ibta (Slettet)

er det jeg har lavet forkert eller er det bare en kommentar? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2011 af mathon

                   ...din brug af dobbeltimplikationspile er ikke korrekt

                   ...dine brøkomskrivninger er forkerte

..........

                       x = [S]/c = 1/(1+10pH-pKs)  =  1/(1+105-4,76) ≈ 0,365 = 36,5%

                       1 - x = [B]/c = 1 - 0,365  =  0,635 = 63,5%


Svar #4
07. december 2011 af ibta (Slettet)

er det så rigtigt sådan, se vedhæftet. 


Skriv et svar til: bjerrumdiagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.