Kemi

Basisk esterhydrolyse- SRP!

07. december 2011 af nicesite (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens.
Jeg har nu stirret mig blind på min opgave og er kørt fast i det mest simple..

Vi har lavet forsøg i dag og jeg har nu skrevet noget af teorien til min opgave, og skal nu til at lave nogle beregninger på vores forsøg.

CH3COOC2H5 + OH-          ----->        CH3COO-   + C2H5OH
Vi har 100ml  0,04 M NaOH opløsning på 40 grader (0,0040 mol fordi: 40mL 0,10M OH- opløsning + 60 mL vand. n(OH)=0,040 L *0,10 mol/L = 0,0040 mol
Der tilsættes 0,39mL ethansyre-ethyl-ester (0,0040 mol)
Får endvidede oplyst at d_ethansyre-ethyl-ester = 0,901 g/mL og at M_ethansyre-ethyl-ester = 88,1 g/mol

pH skal aflæses hvert minut efter tilsætning.

pH aflæst inden tilsætning = 11,76 (i skemaet i opgaven står der pH skal være 12,6 men efter adskillige forsøg opgav vi at få det nøjagtigt, der står desuden at pOH = 1,40       og at [OH]/M = 0,0400        og [OH-]^-1/M^-1 =     (ingen værdi) , alle inden tilsætning)

Forstår godt pOH= 1,40 (-log(1*0,04) men når jeg så selv skal til at udregne         pOH       og        [OH]/M  samt    
[OH]^-1/M^-1        går jeg i stå..

Mine talværdier er: pH aflæst (1minut, 2minut, 3minut, osv osv) efter tilsætning: 11,64   11,54    11,48   11,42  11,36           slut værdi =11,06 (20 min efter tilsætning).

Jeg skal afbilde [OH] som funktion af tiden (både [OH-]/M og [OH-]^-1/M^-1         men kan ikke lave beregningerne -.-

PLS HELP FAST


Svar #1
08. december 2011 af nicesite (Slettet)

No one knows?


Svar #2
13. december 2011 af nicesite (Slettet)

Der må da være nogle kloge hoveder herinde.. Jeg ved hvordan jeg skal beregne pOH nu men får stadig forkerte resultater ved beregning af [OH]/M og [OH]^-1/M^-1   .........


Skriv et svar til: Basisk esterhydrolyse- SRP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.