Matematik
Grænseværdi
(-4*e^(-3*x))/3
Hvis vi siger at jeg lader x gå imod uendelig, hvad vil jeg så få, når jeg skal finde grænseværdien?
Svar #1
07. december 2011 af Andersen11 (Slettet)
Så får man 0 . Hvis x → ∞, har man -3x → -∞ , og dermed e-3x → 0 .
Svar #2
07. december 2011 af Korkproppen (Slettet)
Okay, jeg skal bestemme:
∫4e-3x
Nu kan jeg ikke skrive rødderne på her, men det er -∝ nederst og uendelig øverst.
Jeg får det til -8/3 er det rigtigt?
Svar #4
07. december 2011 af Andersen11 (Slettet)
#2
Hvad mener du med rødderne? Mener du integrationsgrænserne? Altså
-∝∫∝ 4e-3x dx
Dette integral konvergerer ikke.
Svar #5
07. december 2011 af SuneChr
# 2 Skal der integreres, skriv da e -3x om til (e -3)x = (1/e3)x .
Så er den lettere spiselig .
Svar #7
07. december 2011 af Andersen11 (Slettet)
#6
Og som nævnt i #4 er det integral ikke endeligt.
Svar #8
07. december 2011 af Korkproppen (Slettet)
Hvad mener du? Det der står i #6 er en kopi af min opgave.....det hører også ind under uegentlige integraler
Svar #9
07. december 2011 af Andersen11 (Slettet)
#8
Integralet eksisterer ikke. Dets værdi er uendeligt stort. Eksponentialfunktionen går jo mod uendelig i den ene ende og kan ikke integreres til uendelig i den ende.
Svar #10
08. december 2011 af Korkproppen (Slettet)
Hmm...Så må jeg bare lade det være ved det. Tak for hjælpen.
Svar #11
08. december 2011 af Andersen11 (Slettet)
#8
Man kan se på integralet
-a∫a 4e-3x dx , hvor a > 0 , og man får
-a∫a 4e-3x dx = [-(4/3)·e-3x]a-a = (4/3)(e3a - e-3a) → ∞ for a → ∞ .
Skriv et svar til: Grænseværdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
