Matematik

Skæringpunkt for tangenterne

08. december 2011 af emiliehvc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-) 

Er der nogle der kan give mig en detaljeret forklaring i hvordan man løser følgende opgave??:

Bestem skæringspunktet for tangenterne til grafen for f(x) = (4x)/(x2+1) i punkterne (0,f(0)) og (1,f(1)).

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2011 af mathon

du kender vel tangentformlen
                                                       y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)

       f '(x) = 4(1-x2) / (1+x2)2


Svar #2
08. december 2011 af emiliehvc (Slettet)

Ja, den kender jeg. 

Men hvad har den med det du skriver nedenunder at gøre? Der benytter du jo ikke tangentformlen. 

 

Brugbart svar (1)

Svar #3
08. december 2011 af mathon

                           f '(0) = 4(1-02) / (1+02)2  =  4/1 = 4

                           f '(1) = 4(1-12) / (1+12)2  =  0

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal først opstille ligningerne for de to tangenter, og dernæst finde skæringspuntet mellem de to tangenter.


Svar #5
08. december 2011 af emiliehvc (Slettet)

Så skærningspunktet er (4;0)? 

 

Svar #6
08. december 2011 af emiliehvc (Slettet)

Eller hvad? Er stået helt af på den her opgave efter at have brugt så lang tid på at vende og dreje hvordan den skal løses :-) 

 

Brugbart svar (1)

Svar #7
09. december 2011 af mathon

tangent i (0,f(0)) = (0,0)
                                                y = 4·(x-0) + 0

                                                y = 4x

tangent i (1,f(1)) = (1,2)
                                                y = 0·(x-0) + 2

                                                y = 2

tangentskæring kræver
                                                    4x = y = 2
dvs
                                                    x = (1/2)

og dermed
skæringspunktet
                                                    S = (1/2 ; 2)
                                            
 

 


Skriv et svar til: Skæringpunkt for tangenterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.