Matematik

Grundtal og vækstrate! Hjælp

08. december 2011 af Falaffel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey Guys :-)

Er igang med mine matematik lektier, og der er en opg. jeg ikke kan finde ud af! Håber i vil hjælp! :-)

 

Opg. 

Angiv for hver af nedstående eksponentialfunktioner, grundtallet og vækstraten i procent. Angiv også om funktionerne er er voksende eller aftagende. 

f(x) = 2*1,27^x
g(x) = 0,5*0,95^x
h(x) = 127*1,04^x
i(x) = 0,027*0,10^x

 

Tak på forhånd! ;-) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2011 af Enhver (Slettet)

f(x) = b*ax             a er grundtallet,  og vækstraten i procent er  (a-1) *100 %.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

For en eksponentiel vækstfunktion f(x) = b·ax , er konstanten a grundtallet, og (a-1)·100% er vækstraten i %.

Hvis a > 1 , er vækstfunktionen voksende, og hvis a < 1, er vækstfunktionen aftagende.


Skriv et svar til: Grundtal og vækstrate! Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.