Matematik

HJÆLP TIL TANGENTLIGNING!

08. december 2011 af meli0282 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Jeg skal bestemme tangentligningen til f(x) = 6x2-4x+3 i punktet (3,f(3))

jeg kan virkelig ikke finde ud af det! er der nogen som kan hjælpe mig?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2011 af Mechernsee (Slettet)

 Du skal bruge denne ligning til at bestemme tangenten det punkt, du har oplyst

Y=f'(xo)(x-xo)+f(xo)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

Her er x0 = 3. Beregn derfor f(3) og f'(3) og indsæt i tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2011 af Mechernsee (Slettet)

Du kan eventuelt bruge dette link:

http://matb2htx.systime.dk/index.php?id=224

 


Svar #4
08. december 2011 af meli0282 (Slettet)

det ved jeg godt, problemet er bare at jeg ikke ved hvordan man regner f(3) og f'(3) ud? :-(


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man beregner f(3) ved at sætte x = 3 ind i forskriften for f(x). Man beregner f'(3) ved først at beregne f'(x) og så sætte x = 3 ind i forskriften for f'(x) .


Svar #6
08. december 2011 af meli0282 (Slettet)

mange tak :-D

 


Svar #7
08. december 2011 af meli0282 (Slettet)

kan det passe, at det bliver f'(3)=12 og f(3)=41?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. december 2011 af baljenurface (Slettet)

nej det er ikke helt rigtigt hvis altså  f(x) = 6*x2-4*x+3


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. december 2011 af mathon

              xo = 3

              f '(xo) = f '(3) = 32

              f(xo) = f(3)   = 45

som indsættes i

              y = f '(xo) · (x - xo) + f(xo)


Skriv et svar til: HJÆLP TIL TANGENTLIGNING!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.