Kemi

Er denne beregning korrekt?

08. december 2011 af nudensnugnu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder og læser til eksamen og er nu blevet helt i tvivl om en beregning lavet i en rapport for et stykke tid siden. Jeg håber der er en der vil hjælpe!

Rapporten handler om indholdet af NaCl i øjenbadevand hvor vi lavede en titrering med Sølvnitrat. 

Der blev tilsat 2,48 mL AgNO3 (0,100 Molær)

Og vi skulle så beregne indholdet af NaCl i øjenbadevand ud fra følgende instrukser:

a) Beregn stofmængden af tilsat AgNO3 ud fra det tilsatte volumen sølvnitrat samt opløsningens koncentration.
b) Beregn massen af natriumchlorid i 1,0 g øjenbadevand.
c) Beregn indholdet af natriumchlorid i øjenbadevand i masse%.
 

C (stofmængdekoncentrationen) = 0,1 M * 2,4 mL= 0,0024 mol/L

n(Ag) = n(Cl) = 0,1 M * 0,0024 L =0,00024 mol

m(NaCl)= 58,44 g/mol * 0,00024 mol = 0,014256 g

%masse = 0,014256 g / 1,0 * 100 % =1,4 %

 

Indholdet af NaCl er altså 1,4 % 

 

Er oventstående korrekt??? Jeg synes umiddelbart at det ser lidt mystisk ud. Det virker lidt for "let". Plejer man ikke beregne C= n/V?

Mvh. Nudensnugnu

 

Svar #1
09. december 2011 af nudensnugnu (Slettet)

Er der slet ingen der kan fortælle mig om det ser rigtigt eller forkert ud?

 

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2011 af mathon

a) Beregn stofmængden af tilsat AgNO3 ud fra det tilsatte volumen sølvnitrat samt opløsningens koncentration.

        stofmængdeforhold
                                                     NaCl : AgNO3  = 1 . 1

              n(NaCl) = n(AgNO3) = V·c = (0,00248 L) · (0,100 mol/L)  = 0,000248 mol
                            
b) Beregn massen af natriumchlorid i 1,0 g øjenbadevand.

              m(NaCl) = n·M = (0,000248 mol) · (58,45 g/mol) = 0,014496 g


c) Beregn indholdet af natriumchlorid i øjenbadevand i masse%.

              pmasse% = ((0,014496 g) / (1 g))·100%  ≈  1,4%


Svar #3
09. december 2011 af nudensnugnu (Slettet)

Mange tak!

 

Skriv et svar til: Er denne beregning korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.