Matematik

Sekskant.

09. december 2011 af annerete (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej

Jeg skal konstruere en regulær sekskant med arealet 33 kvadratcentimeter.

Jeg prøver så at lave det om til 6 trekanter á 5,5 kvadratcentimeter.

Så har jeg formlen A=½h*g

Altså 5,5= ½ h*g

Men jeg har jo ikke hverken h eller g. Hvad gør jeg så?

VH Annerete


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2011 af peter lind

Du skal bare bruge andre regneregler. Der gælder at trekanten er ligebenet og at topvinklen er 360º/6


Svar #2
09. december 2011 af annerete (Slettet)

Hej igen.

Jeg ved godt, at trekanterne er ligebenede og at topvinklerne/alle vinkler er 60 grader. Men så ved jeg alligevel ikke hvordan jeg kommer videre.

Annerete


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2011 af peter lind

Brug at arealet af en trekant er ½*produktet af længden af 2 sider*sinus af mellemliggende vinkel.


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. december 2011 af mathon

 

          en ligesidet trekant med areal 5,5

                          (√(3)/4)·a2 = 5,5                      når siden er a

                          a = ((5,5·4)/√(3))0,5

                          a = (22/√(3))0,5 ≈ 3,56


Skriv et svar til: Sekskant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.