Matematik

Målestoksforhold

09. december 2011 af Amalie001 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle sammen.

Jeg ville gerne have hjælp til denne her opgave :)

 

I virkeligheden er et MY-lokomotiv 18,90m langt

Modellen er bygget i målestoksforhold 1:160

Beregn længden af modellen.

 

Håber at der er nogen der lige har tid til at hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2011 af YesMe (Slettet)

1 cm på tegningen svarer til 160 cm (1.6 m) i virkeligheden.

Du skal finde ud af, hvor meget det svarer til i tegningen, når du har fået oplyst, at der er 18.90 meter lang i virkeligheden.


Svar #2
09. december 2011 af Amalie001 (Slettet)

jeg forstår det ik helt.

men skal jeg sige 18.90 * 1,6 = 30,24 eller er det helt forkert det jeg gør


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2011 af thenyouretoastmate (Slettet)

forholdet er 1:160

Hvis en genstand i virkeligheden er 160 cm er den 1 cm på kortet

Hvis en genstand er 320 cm i virkeligheden så er den 320/160cm = 2 cm på kortet

18,9m = 1890cm

Hvis en genstand er 1890cm i virkeligheden, så er den 1890cm/160= 11,8125cm lang på kortet. Nb det er mere nøjagtigt at give resultatet skrevet som brøk - så brug 189/6 som resultat :)

 


Svar #4
10. december 2011 af Amalie001 (Slettet)

mange taaak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.