Matematik

Optimering

10. december 2011 af inzaghi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, 

Har fået en opgave der lyder: 

En kasse uden låg skal være 1,41 gange så lang, som den er bred. Rumfanget skal være 2,0 m3.

A) Angiv et udtryk for kassens overfladeareal som funktion af dens bredde x

 

Jeg ved at overflade arealet er givet ved: O(x) = πx2 + 2πxh 

Nogen der har en idé om hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2011 af mathon

 

                 ...der optræder ikke π i beregningen af en åben kasses overflade


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2011 af mathon

 

                         Volumen
                                               H·L·B = 2

                                               H·√(2)·B·B = 2

                                               H = √(2)·√(2) / (√(2)·B2) = √(2) / B2

                         Overflade
                                               O = √(2)·B2 + 2(B+√(2)B)·H = √(2)·B2 + 2B(1+√(2))·√(2) / B2

                                               O(B) = √(2)·(B2 + (2/B)·(1+√(2))

                         Ekstremum kræver

                                               O '(B) = 0

 

                                                                                                  

                      

                                              


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2011 af Krabasken (Slettet)

"Jeg ved at overflade arealet er givet ved: O(x) = πx2 + 2πxh "

Ja - hvis det havde været en cylinder med bund ;-)


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.