Matematik

differenteringsopgave

10. december 2011 af Kristina0 (Slettet)

hej jeg er igang med en differenteringsopgave som lyder

et område som vist på figuren (halvcirkel + rektangel) skal indhegnes med 400 meter hegn, bestem radius r og sidelængden x når arealet er størst muligt.

jeg har gjort sådan:

f(x):=2*r*π+2*r*x ? Udført


solve(f(x)=400,x) ? x=((200.)/(r))-3.14159 (så har jeg isoleret x i omkredsformlen som jeg definerede foroven.
 

f1(x):=r^(2)*π*0.5+2*r*x ? Udført (her definerede jeg areal formlen for både en halvcirkel og en rektangel)
 

f2(x):=r^(2)*π*0.5+2*r*(((200.)/(r))-3.14159) ? Udført   (her indsatte jeg den definerede værdi istedet for x)


solve(?(f2(x),x)=0,r) ? true ---> og tilsut ville jeg finde ud af hvad r var når f'(x)=0, så skriver n spire true og det forstår jeg ikke håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2011 af YesMe (Slettet)

... vedhæft et billede af din opgave, ellers hjælper jeg dig med at svare forkert.

Mit svar: mfdoiajfljoijqij j pJKDIAJ DLQO JEJj pkpofdskpfdoenqj njjuji


Skriv et svar til: differenteringsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.