Matematik

Diffentialregning hilfe!

10. december 2011 af Braa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa Peeps

Sidder lige og hygger mig med noget differentialregning, og er desværre gået kold.

Spørgsmålet lyder: 

Bestem ved håndkraft ligningen for en tangent til grafen for funktionen f. Funktionen f har forskrift:

  f ( x) = 5x^2 + 3x – 1 og røringspunktet for tangenten har førstekoordinat 1.

Hvordan starter man? :D der er slettet helt fra min hukommelse.

Mange Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2011 af PeterValberg

Bestem først f'(x)

f'(x) = 10x + 3

Tangenten i x0 (her i din opgave er x0 = 1)

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

indsæt det fu kender og beregn :-)

du skulle gerne ende med:

y = 13x - 6

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2011 af Enhver (Slettet)

Tangentens ligning  y = f(x0) + f '(x0)*(x-x0)  hvor x0 = 1


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Find f(1), så har du røringspunktet
 

Differentér og indsæt x=1 i f ', så har du tangenthældningen
 

Brug tangent formlen y = a(x-x0) + y0


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Du kan selvfølgelig osse bare skrive af -


Svar #5
10. december 2011 af Braa (Slettet)

Hey kanon alle sammen

 

Jeg fandt heldigvis ud af det og jeg får nemlig også 13x+6, så tusind tak for hurtige besvarelser, og i kunne bekræfte mine resultater.

 

 


Svar #6
10. december 2011 af Braa (Slettet)

okay drenge lidt et hurtig spørgsmål igen:

 

Hvordan kan f ( x) = 3 · e^4x differentieres?

 

Bestem ved håndkraft ligningen for en tangent til grafen for funktionen f. Funktionen f har forskrift
                                     f ( x) = 3 · e4x
og røringspunktet for tangenten har førstekoordinat 1.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2011 af YesMe (Slettet)

#5

det er forkert., for der mangler noget


Svar #8
10. december 2011 af Braa (Slettet)

Ret sikker på der ikke gør.

 

Men kan du svarer mig på hvordan du differetiere f ( x) = 3 · e^4x


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. december 2011 af YesMe (Slettet)

#8

Jo det gør!!!!!!!!!!!!!!!!!!, for du mangler at sætte "y =" foran!.

du skal benytte nogle regneregler til at differencere med. kig i din matbog


Svar #10
10. december 2011 af Braa (Slettet)

ja tak den er jeg godt klar over, er ikke så dum jeg bare planter 13x+6 midt på siden.

nå ja vi har en bog! jeg spøger herinde på grund af, jeg mangler en alternativ måde at få det forklaret det på. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. december 2011 af Enhver (Slettet)

#6 benyt regel om differentation af sammensat funktion  f(g(x)) = f '(g(x)) * g '(x)

hvor f(x) = e^x   og   g(x) = 4x


Skriv et svar til: Diffentialregning hilfe!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.