Matematik

andenordensdifferential

10. december 2011 af nuursa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er er nogle der kan hjælpe mig med dette bevis her? 

jeg skal få y''=-k2*y, k>0 til at blive y=a*sin(kt)+b*cos(kt)

please hjælp. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2011 af peter lind

Find y''(t) og vis at den er -k2*y


Svar #2
10. december 2011 af nuursa (Slettet)

Kan du ikke give mig et lille hint for har ikke haft om andenordens ligninger endnu? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2011 af peter lind

Det kræver ingen kendskab til løsning af andenordens  differentialligninger. Du skal simpelthen gøre prøve. Du har at løsningen er y = a*sin(kt)+b*cos(kt). Differentier denne funktion 2 gange og konstater at du får -k2*y


Svar #4
10. december 2011 af nuursa (Slettet)

y1''(t)=sin(kt)''=(k*(-sin(kt))'=k*k(-cos(kt)=-k2*cos(kt)=-k2*y1(t)

y2''(t)=sin(kt)''=(k*cos(kt))'=k*k(-sin(kt)=-k2*sin(kt)=-k2*y2(t)


kan det her passe?? :O


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2011 af mathon

efterprøvelse

                           y = a·sin(kt) + b·cos(kt)

                          dy/dx = k·a·cos(kt) - k·b·sin(kt)

                          d2y/dx2 = -k2·a·sin(kt) - k2·b·cos(kt)  =  -k2·(a·sin(kt) + b·cos(kt))  =  -k2·y

hvorfor
                           a·sin(kt) + b·cos(kt)                        er løsning til

                          y''=-k2·y, k>0


Svar #6
10. december 2011 af nuursa (Slettet)

hvordan kommer du frem til dette Mathon? :)
differentierer du direkte på lommeregneren eller hvordan? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2011 af mathon

 

        "håndarbejde"    differentiation af sammensat funktion

                                      (sin(kt)) ' = cos(kt)·k          (cos(kt)) ' = -sin(kt)·k


Svar #8
10. december 2011 af nuursa (Slettet)

jamen vil det så komme til at se således ud?: 


y = a·sin(kt) + b·cos(kt)

y' = k·a·cos(kt) - k·b·sin(kt)
y'' = -k2·a·sin(kt) - k2·b·cos(kt) 
y''=  -k2·(a·sin(kt) + b·cos(kt)) 
y=  -k2·y

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. december 2011 af mathon

                           ...det er jo som skrevet i #5
                              blot i "knækprosa"


Svar #10
10. december 2011 af nuursa (Slettet)

super, og tak for hjælpen. 
jeg troede at den var længere men det lader til at den åbenbart ikke var :)


Skriv et svar til: andenordensdifferential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.