Kemi

Hvordan beregnes OT for ..

10. juni 2005 af Den.... (Slettet)
Hey gik lidt i stå over en kemi opgave:
Kan ikke helt finde ud af hvordan man beregner OT for Fe(O)OH

Mit bud er:
2*(-2)+1 = -3
Derved er OT = 3 right?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2005 af KemiKasper (Slettet)

Du mener vist OT for jern i FeO(OH).. og ja det er helt rigtigt :)

Svar #2
10. juni 2005 af Den.... (Slettet)

Takker for hjælpen.
Så er der endnu en fejl i Isis Kemi C 1.udgave :D tjekkede lige og der står.

"Jern(II)ioner kan oxideres både i sur og basisk opløsning, men her ser vi på basisk opløsningen, hvor produktet er Fe(O)OH(s)" Side 132 Opslag 53

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2005 af KemiKasper (Slettet)

Ja? Det er da rigtigt nok at jern(II) der oxideres i basisk opløsning vil udfælde som et oxid-hydroxid.

Svar #4
10. juni 2005 af Den.... (Slettet)

Ah ok.

Svar #5
10. juni 2005 af Den.... (Slettet)

Blev lige i tvivl igen.
I reaktionen har jeg bestemt følgende OT.
+II +III
Fe2+ (aq) + O2 (aq) ==> Fe(O)OH (s)

OT(Fe) * 2*(-2)+1 = 0 <=> OT(Fe) = 3

Fe oxideres altså 1, men hvad med oxygen?
Skal man bare sige at OT for oxygen er -2 i Fe(O)OH, og at Oxygen derved reduceres med 2.
Eller?




Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2005 af frodo (Slettet)

ja

Svar #7
10. juni 2005 af Den.... (Slettet)

Hov den rykkede lige på +II og + III

OT(Fe2+) = +II
OT(O2) = nul
OT(Fe i Fe(O)OH) = +III

men mangler som sagt O i (Fe(O)OH)

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. juni 2005 af frodo (Slettet)

OT(O) er jo som regel -2 med mindre det er bundet til sig selv, eller mere elektronegative atomer.

Svar #9
10. juni 2005 af Den.... (Slettet)

Hehe takker for den hurtige respons Frodo :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. juni 2005 af frodo (Slettet)

#7: du har jo også brugt at oxidationstallet for O er -2 i din udregning for jern

Svar #11
10. juni 2005 af Den.... (Slettet)

Ja, men var ikke helt sikker eftersom dets formel forvirrede mig lidt, så ville lige sikre det inden jeg sagde noget forkert til eksamen :).
Kan se at de ikke har anført OT over reaktionen i eksemplet med en redoxreaktion i en basisk opløsning, er det generelt at man ikke gør det eller fordi det ville blive for forvirrende?



Brugbart svar (0)

Svar #12
10. juni 2005 af frodo (Slettet)

jeg er ikke sikker på hvad du spørger om. Hvorfor din bog ikke skrivet oxidationstallene for de relevante atomer over atomerne?

Svar #13
10. juni 2005 af Den.... (Slettet)

Ligemeget bare mig der kogede lidt før, har forstået det nu, takker for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #14
10. juni 2005 af frodo (Slettet)

super

Skriv et svar til: Hvordan beregnes OT for ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.