Matematik

Integration

10. december 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

d/dxW = -p*W 1

DE omskriver udtrykket og integrerer

∫ dW/W = -∫p ⇔ ln|w| =-∫p 2

Jeg går ud fra, at de omskrev ∫dW/w til ∫1/W dW

Jeg forstår ikke notationen med differentialkvotienten. Jeg kan ikke se hvordan de kommer fra ligning 1 til 2. Jeg ved godt de dividerer med W, men notationen er underlig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2011 af YesMe (Slettet)

du har sikkert opstillet forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Din notation er noget rodet. Man benytter separation af de variable

Differentialligningen er vel

dw/dx = -p·w ,

hvor p er en konstant.

Så får man

(1/w) dw = -p dx ,

der integreres til

∫ (1/w) dw = -p ∫ dx , dvs

ln(|w|) = -p·x + k


Svar #3
11. december 2011 af placebo321 (Slettet)

Jeg har brugt præcist den notation der er anvendt på side 15 i

http://www.emu.dk/gym/fag/ma/undervisningsforloeb/eksempel/difflign.pdf


Svar #4
11. december 2011 af placebo321 (Slettet)

Men jeg kan godt se det med din notation. Den er meget bedre. Tak for hjælpen

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

I #2 havde jeg antaget, at p er en konstant. Det er ikke tilfældet i den tekst, du henviser til, hvor w(x) er Wronskideterminanten for to løsninger til en 2.-ordens differentialligning. Hvor der integreres i #2, skal p(x) så forblive under integraltegnet

∫ (1/w) dw = - ∫ p(x) dx

Men egentlig gå dit spørgsmål vel på, hvorfor

dw/w = (1/w) dw ,

Hvilket følger af a/b = (1/b)·a


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.