Dansk

kommaer og punktummer af danskstil

11. december 2011 af markus12 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej allesammen håber virkelig i kan hjælpe mig, jeg er ikke særlig god til at sætte kommaer og punktummer men jeg arbejder med det, men jeg har den her stil for til på Tirsdag og mangler bare lige at rette den igennem, men har virkelig ikke tiden så kan ikke nok hjælpe mig med at rette den her stil?..  ved godt den er ret lang men det ville virkelig hjælpe meget.. ;)

 

Marina De Venezia


Det var hele 8 år siden jeg sidst havde været ude at rejse til udlandet, det var med min far og hans kone jeg var 6 år og ja det var da en meget god ferie men den her ferie kan intet måle sig med. Min mor og papfar havde snakket meget om at vi skulle rejse snart, men de havde ikke rigtig kunne finde pengene til det så da de fortalte os at vi skulle ud at rejse i sommerferien var vi jo mega glade og vidste allerede der at det ville blive den bedste ferie. Og vi skulle alle samen med brødre søstre store små alle sammen. Men vi skulle først lige finde ud af hvor vi egentlig skulle tage hen vi kom alle sammen med gode forslag. Tyrkiet, spanien, Grækenland men så slog det op vi skulle selvfølgelig til Italien, så smuttede vi alle til computerne og begyndte at finde campingpladser vi kom alle sammen med 2 hver.
Jeg havde fundet en campingplads  i Venedig med det hele pool, strand og kæmpe badeland der hed Marina De Venizia . Da vi havde fundet en dato der passede pakkede vi alle sammen vores ting og satte os ind i bilen og begynde så at køre, min mor ville fortælle os hvilken Campingplads de havde valgt, det skulle være en overraskelse, da vi havde kørt i hele 2 dage 7 personer i én bil var vi ved at flå hovederne af hinanden men så var vi der endelig kl 24 om aften stoppede vi bilen uden for den Campingplads jeg have fundet, men da vi skulle til at tjekke ind og kunne få lov til at slå os løs fik vi af vide at vi blev nød til at vente det kl 9 om morgen dagen efter og at vi derfor blev nød til at overnatte endnu en hel nat i bilen.

og tro mig det var et mareridt. Men endelig blev det morgen og vi kørte ind og fandt meget hurtigt ud af at det var en sindssyg Campingplads og en meget stor en, der var endda skilte og rundkørelser, da vi alle havde fået pakket ud kiggede vi på hinanden og tænkte det samme og i det sekund tog vi alle sammen vores badetøj og håndklæde frem og skyndte os at klæde om og smuttede straks ned på stranden mig og min storesøster lagde og et godt stykke væk fra de andre så vi med det samme kunne starte at tjekke drengene ud alene og kun efter 10 min. Kom der gående en dreng på vores alder forbi os med en iskiost med hjul så vi besluttede os da at vi lige skulle hen og ha en is jeg gik der hen først og da jeg skulle til at betale kiggede drengen bare på mig og sagde ’’ no no just take it’’ og vi begyndte så at snakke lidt sammen og vi aftalte aå af mødes kl 22 om aften nede ved stranden alle 3 mig, min søster og drengen som vi så fandt ud af hed JR.

Vi sad og snakkede ved strandes kiosk i et par timer og havde det rigtig sjovt men da klokken blev mange til sidst måtte vi smutte tilbage til de andre, næste dag skulle vi til det gamle Venedig og det var så flot vi stoppede på en lille restaurant og bestilte Pizza da vi kom hjem smutte vi alle en tur i poolen/badelandet i et par timer  med da klokken blev 3 tog mig og min søster ned på stranden igen, for vi havde hørt noget omen af de der kæmpe blyanter hvor man sætter sig sammen med en masse andre og så blive kørt bag på en speadbåd ude på vandet og det måtte vi bare prøve så vi skyndte og ned på stranden og prøvede og det var utroligt sjovt.

Og det var nok den sjoveste ting vi prøvede på hele ferien. Efter vi havde spist aftensmad aftalte vi så at gå en tur på stranden og der mødte vi JR igen så mig og min søster og JR satte os ved kiosken igen og begyndte at snakke igen. Da klokken så blev 22 kom der pludselig en DJ og begyndte at spille musik og min søster og jeg begyndte at danse og til sidst kom der flere og flere mennesker ud på sandet for at danse og tiden begyndte at løbe fra os og vi skulle hjem. Vi oplevede så mange ting dernede men den sidste dag vi var dernede var den bedste dag af dem alle hele familien tog på stranden hele dagen og slappede af og havde det sjovt JR kom forbi med sin iskiosk og spurgte om mig og min søster ville mødes til fyrværkeri show nede på stranden om aften, og det ville vi da godt så de sidste timer af vores ferie sad vi og snakkede og så fyrværkeri på stranden og havde det sjovt. Men da vi dagen efter stod og pakkede vores ting sammen 


Svar #1
11. december 2011 af markus12 (Slettet)

sorry mangler lige de sidster linier. Men bare lad som om det ikke er der ;) 


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. december 2011 af thenyouretoastmate (Slettet)

Det var hele 8 år siden, at jeg sidst havde været ude at rejse til udlandet, det var med min far og hans kone. Jeg var 6 år og ja, det var da en meget god ferie, men den her ferie kan intet måle sig med. Min mor og papfar havde snakket meget om, at vi skulle rejse snart, men de havde ikke rigtig kunne finde pengene til det, så da de fortalte os, at vi skulle ud at rejse i sommerferien, var vi jo meget glade og vidste allerede der, at det ville blive den bedste ferie nogensinde. Vi skulle alle sammen med; brødre, søstre, store som små, ja alle sammen. Men vi skulle først lige finde ud af hvor, vi egentlig skulle tage hen. Vi kom alle sammen med gode forslag: Tyrkiet, Spanien, Grækenland (men så slog det op????) vi skulle selvfølgelig til Italien. Vi smuttede alle hen til computerne og begyndte at finde campingpladser. Vi kom alle sammen med 2 hver.
Jeg havde fundet en campingplads  i Venedig med det hele: pool, strand og kæmpe badeland, der hed Marina De Venizia . Da vi havde fundet en dato, der passede, pakkede vi alle sammen vores ting og satte os ind i bilen og begynde så at køre. Min mor ville ikke fortælle os hvilken Campingplads, de havde valgt, da det skulle være en overraskelse. Da vi havde kørt i hele 2 dage, 7 personer i én bil, var vi ved at flå hovederne af hinanden, men så var vi der endelig. Kl. 24 om natten stoppede vi bilen udenfor den Campingplads, jeg have fundet, men da vi skulle til at tjekke ind, og kunne få lov til at slå os løs, fik vi at vide, at vi blev nødt til at vente det kl. 9 om morgenen dagen efter, og at vi derfor blev nødt til at overnatte endnu en hel nat i bilen.

og tro mig, det var et mareridt. Men endelig blev det morgen, og vi kørte ind og fandt meget hurtigt ud af, at det var en sindssyg Campingplads, en meget stor en, hvor der endda var skilte og rundkørelser. Da vi alle havde fået pakket ud, kiggede vi på hinanden og tænkte det samme, og i det sekund tog vi alle sammen vores badetøj og håndklæde frem, og skyndte os at klæde om. Vi skyndte os straks ned på stranden. Min storesøster og jeg lagde os et godt stykke væk fra de andre, så vi med det samme kunne starte med at tjekke drengene ud alene. Efter kun 10 min kom en dreng på vores alder  forbi os med en iskiost  hjul, så vi besluttede os, at vi skulle hen og have en is. Jeg gik derhen først, og da jeg skulle til at betale, kiggede drengen bare på mig og sagde ’’ no no just take it’’. Vi begyndte så at snakke lidt sammen, og vi aftalte at mødes kl. 22 om aftenen nede ved stranden alle 3: min søster, dregen og mig, som vi så fandt ud af hed JR.

Vi sad og snakkede ved strandes kiosk i et par timer, og havde det rigtig sjovt, men klokken blev tilsidst mange, og vi måtte tage tilbage til de andre. Næste dag skulle vi til det gamle Venedig, og det var så flot! Vi stoppede på en lille restaurant og bestilte Pizza. Da vi kom hjem, smuttede vi alle en tur i poolen/badelandet i et par timer. Da klokken blev 3 tog, mig og min søster ned på stranden igen. Vi havde hørt noget om en af de der kæmpe blyanter, hvor man sætter sig sammen med en masse andre, og så bliver trukket af en speadbåd (ude på vandet nå ikke på landet?) og det måtte vi bare prøve! Vi vi skyndte os ned på stranden og prøvede. Det var utroligt sjovt.

Og det var nok den sjoveste ting, vi prøvede, på hele ferien. Efter vi havde spist aftensmad aftalte vi så, at gå en tur på stranden, og der mødte vi JR igen, så min søsterJR og jeg satte os ved kiosken igen og begyndte at snakke. Da klokken blev 22 kom der pludselig en DJ, der begyndte at spille musik. Min søster og jeg begyndte at danse og til sidst kom der flere og flere mennesker ud på sandet for at danse. Tiden begyndte at løbe fra os, og vi skulle hjem. Vi oplevede så mange ting dernede, men den sidste dag, vi var dernede, var den bedste dag af dem alle. Hele familien tog ned på stranden hele dagen og slappede af og havde det sjovt. JR kom forbi med sin iskiosk og spurgteom min søster jeg jeg ville mødes til et fyrværkeri show nede på stranden om aftenen. Det ville vi godt, i de sidste timer af vores ferie, sad vi og snakkede og så fyrværkeri på stranden og havde det sjovt. Men da vi dagen efter stod og pakkede vores ting sammen


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2011 af thenyouretoastmate (Slettet)

at "smutte" er måske et populært ord på din skole, men det er det altså ikke i dine danskafleveringer, så lad være med at bruge det :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. december 2011 af rakijovic

Til en anden god gang; tal mindre end tyve skrives bedst med bogstaver.

'Kl. 24 om natten' er dobbeltkonfekt, ganske som 'kl. 22 om aftenen'. I det hele taget er der en pæn del gentagelser i teksten, og disse kan nok ikke engang bortforklares som talesprog i skriftform -- fx "vi skulle alle sammen med; brødre, søstre, store som små, ja alle sammen".

#2: Du har det med at rette tng der ikke skal rettes, fx "min søster, dregen og mig, som vi så fandt ud af hed JR." Udover fra stavebøffen i 'drengen' har du faktisk skrevet at det er fortælleren der hedder JR, og ikke pågældende dreng. Originalteksten var derimod rigtig nok, hvis man bortser fra det manglende komma; "min søster og drengen, som vi så fandt ud af hed JR." Jeg formoder et tilfælde af hyperkorrektion fra din side; du har hørt eller læst et eller andet sted at man af høflighedsgrunde bør nævne sig selv til sidst i en opremsning af mennesker, men så glemte du at der kom et relativpronomen i efterfølgende ledsætning, og at et relativpronomen som oftest viser tilbage til sidste ord i førgående sætning.

Du har desuden overset andre fejl, fx stort begyndelsesbogstav i 'pizza' og 'campingplads', forkert pluralisform af 'rundkørsel' , såvel som et enkelt fejlstavet engelsk ord; 'speed', ikke 'spead'.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Skriv et svar til: kommaer og punktummer af danskstil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.