Matematik

Mat hjœlp

11. december 2011 af Eksamen12 (Slettet)
Hej er der nogle som ved hvordan man forkorter brøktallene? 6/12, 7/28, 12/48 Håber der er nogle som vil hjœlpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2011 af YoungSlowy (Slettet)

6/12 → 6/6 ( dividere i tæller ) og 12/6 (dividere i nævner) = 1/2

7/28 = 1/4

12/48 = 1/4

Regnereglerne:

Forkorte brøk
\frac{a}{b}=\frac{a:c}{b:c}

Forlænge brøk
\frac{a}{b}=\frac{a \times c}{b \times c}

Kilde: http://www.regneregler.dk/broker.jsp


Svar #2
11. december 2011 af Eksamen12 (Slettet)

Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Så lidt.


Skriv et svar til: Mat hjœlp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.