Fysik

Kompleks spænding og strømstyrke

13. december 2011 af Matematikgym (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude! 

Jeg har et spørgsmål angående, hvordan man kommer fra den tidsafhængige komplekse spænding givet ved:

u(t)=Um*eiφ*eiωt

Til den effektive komplekse spænding

U=Um/√2 *eiφ=U*eiφ

Det jeg undrer mig over, er hvor det tidsafhængige led, eiωt, bliver af? Er det nogen god grund til at undlade det? Eller hvad er forklaringen?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2011 af mathon

egentlig er der tale om roterende tidsvektorer

faseforskellen - dvs vinklen - mellem u(t) og i(t) er konstant,
hvorfor
                man bekvemmeligvis - i oversigtsdiagrammer - altid tegner i(t) i stillingen i(0)
                og derefter indtegner u(t) faseforskudt.

              


Svar #2
13. december 2011 af Matematikgym (Slettet)

Nåårh, smart, er det så derfor man siger argumentet er begyndelsesfasen?

Så i princippet behøver jeg vel kun at medtage en faseforskydning for enten den komplekse strømstyrke eller den komplekse spændingforskel?

tak for hjælpen


Skriv et svar til: Kompleks spænding og strømstyrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.