Matematik

integralregning

13. december 2011 af Kristina0 (Slettet)

F(x) er stamfunktion til f(x)=2x+3. Grafen for F(x) indeholder punktet (2,12). Bestem en ligning for tangenten til grafen for F(x) i dette ounkt.

er der nogen der med mellemregninger kan vise hvordan den skal udregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen for tangenten til grafen for funktionen F(x) i punktet (x0 , F(x0)) har ligningen

y = F'(x0) · (x - x0) + F(x0)

Benyt, at x0 = 2, og at F'(x0) = f(x0) og indsæt så i tangentligningen. Det eneste, der skal beregnes, er f(2) .


Svar #2
13. december 2011 af Kristina0 (Slettet)

Jeg får ligningen til at give 7x-7=y mens det skal give 7x - 2.

jeg gøre sådan.

 

7*(x-2)+7

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har, at F(2) = 12 og f(2) = 7, så ligningen er

y = 7·(x - 2) + 12 = 7x -2


Svar #4
13. december 2011 af Kristina0 (Slettet)

 

Mange tak Anders :)


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.