Kemi

Ioner

13. december 2011 af mathbj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan nogen give et svar på følgende spørgsmål vedrørende ioner:

- Fe2O3 består af ionerne Fe22+ + O32- Jern(II)oxid, vil der så ikke være en uoverensstemmelse i ladningen mellem de to? Fe = 2 * 2 = 4 mens O = 3 * (-2) = -6?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2011 af PoKulaKi (Slettet)

Det er Jern(III)oxid, så det er Fe3+.

O32- passer ikke med din udregning. Det skal være 3 O2-

Derudover er det selvfølgelig noget vrøvl at skrive Fe = 4. Et grundstof er ikke lig med et tal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2011 af mathon

            

                                  +3
                                   Fe2O3

 


Svar #3
14. december 2011 af mathbj (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Ioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.