Matematik

cosinus og sinus sum/differens

14. december 2011 af Matematikgym (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen!

Sidder lidt og leget med idéen om at bevise sum/differens for sinus/cosinus (cos(u+v)=cou(u)*cos(v)-sin(u)*sin(v)
ud fra Eulers formel men kan det lade sig gøre?

Kan lige p.t. kun bevise det ved brug af vinklen mellem to vektorer og enhedscirklen, men tænker bare at der er tæt sammenhæng med det og Eulers formel...

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2011 af peter lind

cos(u+v) + i*sin(u+v) = ei(u+v) = eiu*eiv = (cos(u)+i*sin(u))(cos(v)+i*sin(v)) =


Svar #2
14. december 2011 af Matematikgym (Slettet)

tak - øhm..

cos(u)+cos(v)+icos(u)*sin(v)+isin(u)*cos(v)+isin(u)*isin(v)

 

Hvordan kommer jeg af med det fremhævede led?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2011 af peter lind

Det er den imagineære del. Realdelen i starten skal være det samme som realdelen i slutleddet. Imaginærdelen i starten skal være den samme som imaginærdelen i slutleddet. Du får altså både en formel for cos(u+v) og sin(u+v)


Svar #4
14. december 2011 af Matematikgym (Slettet)

Klogt, tak for hjælpen!! :)


Skriv et svar til: cosinus og sinus sum/differens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.