Matematik

sandsynlighed og kombinatorik

14. december 2011 af Blaugrana1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

INDLEDNING

TOMBOLA

Stor vinder chance-kun 1000 lodder.

1 stk. 1. præmie

4 stk  2. præmie 

10 stk. 3. præmie

 

OPGAVE

Salima køber 2 lodder

Find sandsynligheden for,

(c) 2 og 3 præmie

(d) to 3 præmier

(e) 1 præmie og 2 præmie                

 

TAK PÅ FORHÅND

         


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2011 af nielsenHTX

c)

der er to muligheder man kan få 2. præmien og så 3. præmien eller man kan få 3. først og så 2.

4/1000 * 10/999+10/1000 *4/999 =?

d)    10/1000 *9/999 = ?

e)

samme princip som c)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2011 af SuneChr

To vilkårlige lodder kan udtages på ( 1000  2 ) måder = 499500 måder.  Parentesen læses "1000 over 2"

En 2. og en 3. præmie kan udtages på  ( 4  1 )·( 10  1 ) = 40 måder =  0,008%

En 3. og en 3. præmie kan udtages på  ( 10  2 )  =  45 måder  = 0,009%

En 1. og en 2. præmie kan udtages på ( 1  1 )·( 4  1 )  = 4 måder  = 0,0008%

Så stor er vinderchancen heller ikke, trods de "få" lodder.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2011 af nielsenHTX

#2

"En 3. og en 3. præmie kan udtages på  ( 10  1 )2  =  100 måder  = 0,02%"

burde det ikke være (10 1)*(9 1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2011 af nielsenHTX

# 3

ja huskede også selv forkert det står rigtigt i #2 nu


Svar #5
14. december 2011 af Blaugrana1 (Slettet)

Tusind tak begge 2 


Skriv et svar til: sandsynlighed og kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.