Matematik

integralregning

14. december 2011 af Kristina0 (Slettet)

bestem den stamfunktion til funktionen f(x)= 8-2x, hvis graf har linjen med ligningen y=3

hvordan beregner jeg den ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Menes der, at grafen skal have linien med ligningen y = 3 som tangent?

Grafen for stamfunktionen til f(x) er en parabel, der vender grenene nedad. At linien med ligningen y = 3 skal være tangent til denne, betyder, at parabelens toppunkt skal have y-koordinat 3. Benyt dette til at bestemme integrationskonstanten i stamfunktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2011 af mathon

hvis da
                    F ' = f(xo) = f(xo) = 8-2xo = 0

                    xo = 4


Svar #3
14. december 2011 af Kristina0 (Slettet)

ja y= 3 er som tangent

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2011 af mathon

hvorfor
               røringspunktet er (4,3)

               som ligger på grafen for
                                                                  F(x) = y = -x2 + 8x + k


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.