Matematik

Gøre rede ?

14. december 2011 af Bogluder (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Har brug for hjælp til følgende opgave.(vedhæftet)

/tak

 

Jeg tænker lidt at 4,087 er start antal. Men det er et "komma" og det er ikke muligt så er en smule usikker. 

Vedhæftet fil: opg4.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2011 af pure07

4,087 er nemlig start antal (det er b i forskriften f(x)=b*a^x og dermed skæringen med y-aksen/start) Du kan også begrunde ved at sige N(0) er start antal og N(0)=4,087*1,498^0=4,087*1=4,087.
1,498 siger at for hvert år stiger antallet 1,498 gange. Dvs hvert år stiger antallet med (1,498-1)*100%=49,8 % .


Svar #2
14. december 2011 af Bogluder (Slettet)

Er helt med på det du fortæller, lyder også logisk nok, men kan stadig ikke se hvorfor man så laver en opgave som lyder således, altså det er jo det samme som at sige at man har 4,087 biler til at starte med.

Men tak for hjælpen.

 

 


Skriv et svar til: Gøre rede ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.