Matematik

Variabelsammenhæng

14. december 2011 af navnebruger (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ret dumt spørgsmål, men er der nogen der gider forklare opgaverne for mig? forstår virkelig ikke hvad jeg skal.
Et teleselskab tilbyder et abonnement til deres kunder der koster 125 kr. pr. måned med fri sms og downloads og dertil 0,20 kr./min. For samtaler.
a) Opstil en variabelsammenhæng, der angiver prisen pr. måned for telefoni (Hint: hvad er den afhængige variabel y og hvad er den uafhængige variabel x?).

b) Hvor meget skal man betale for en måned med 3 timers taletid?

c) Hvor meget kan man tale, hvis man har et budget på 200,- om måneden til telefon?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2011 af Tyrael (Slettet)

a) 

y = prisen pr. måned for telefoni.

a = 0,20 kr./min.

b = 125 kr.

dvs. 

y = 0,20x+125 (1)

b) En måned med 3 timers taletid, dvs.

60 min. = 1 time

For at finde antal minutter for 3 timer:

3·60 = 180 min. 

Det indsættes i (1), dvs.

y = 0,20·180+125 = 161 kr. 

skal man betale for en måned med 3 timers taletid.

c)

200 = 0,20x+125 ⇔ 200-125 = 0,20x ⇔ 75 = 0,20x ⇔ 75/0,20 = x ⇔ 375 = x

Man kan således tale 375 min. pr. måned, såfremt man har et budget på 200 kr. om måneden. 


 


Svar #2
15. december 2011 af navnebruger (Slettet)

Tusind tak skal du have!


Skriv et svar til: Variabelsammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.