Fysik

Solfanger /Stefan-Boltzmann....

15. december 2011 af molius (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kunne godt bruge lidt hjælp her:

En solfanger på 40 m2 udnytter i gennmsnittet 50% af den indfaldende soleffekt på 900W/m2.

- Hvor stor bliver temp.stigning i en 10000L tank på 8 solskinstimer.

Φ= 900W

A = 40 m2

σ = 5,67*10-8

T = ? K

T = 4√ ((900/40*(5.67*10-8) = 3.36079013-2

- og hvad gør jeg så??


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan kommer Stefan-Boltzmann ind i billedet?

Den samlede energi, der falder på solfangeren er

E = Φ·A·t

hvor t er de 8 solskinstimer. Heraf udnyttes 50% , så der udnyttes energien

Enytte = E/2 = 900·40·8·3600/2 J = 5,18·108 J

Benyt dernæst

Enytte = mvand·cvand·ΔT

hvor mvand er massen af vand i tanken, cvand er vands specifikke varme, og ΔT er temperaturstigningen.


Svar #2
15. december 2011 af molius (Slettet)

hmm, måske fordi det er var eneste eksempel om varmestråling jeg kunne finde - jeg prøver lige det du skrev, tak


Svar #3
15. december 2011 af molius (Slettet)

10K?? 4.187-5.188 - kan det passe

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Med mvand = 104 kg og cvand = 4,186kJ/kg/K fås så

ΔT = Enytte / (mvand · cvand) = 12,4 K


Skriv et svar til: Solfanger /Stefan-Boltzmann....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.