Matematik

vektorregning

15. december 2011 af laerke0312 (Slettet) - Niveau: B-niveau

To vektorer a og b, tegningen er vedlagt som fil, hvor længden af | a | = 3 og længden af | b | = 5. samtidig vises det at vinkelen angivet er 150°.

Bestem vektorens prik produkt (a * b)
Hint: 150 er ikke vinklen mellem a og b

 

Kan jeg bare bestemme længden af de to vektorer og så lægge dem sammen? eller hvad skal jeg gøre for at løse denne opgave? ..

 

på forhånd tak for hjælpen.

Vedhæftet fil: Dok2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2011 af PeterValberg

vinklen, der skal bruges mellem vektorerne, må jo så være den spidse vinkel v = 180º - 150º  = 30º

brug herefter formlen:

cos(v) = (a·b)/(|a|·|b|)    

som du omskriver til:

a·b = |a|·|b|·cos(v)    

husk at regne i grader (DEG)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.