Matematik

Differentialligning y'=f(x,y)

15. december 2011 af aaaaaz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Når man skriver f(x) vil det sige at f er en funktion afhængig af x. Men hvad betyder det når der står f(x,y)? Er f så en flerekoblet funktion eller hvad betyder det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2011 af Hejsan111 (Slettet)

Funktion af flere variable. F.eks kan funktionen lyde f(x,y)=y^2+x^2


Svar #2
15. december 2011 af aaaaaz (Slettet)

Det giver pludselig meget mening. Tak for det. 


Svar #3
15. december 2011 af aaaaaz (Slettet)

Hvad nu hvis man har funktionen dn/dt=f(n,y)? Variablen t indgår jo slet ikke i f(n,y), men kan sådan en ligning løses numerisk fx med Eulers metode hvis man har en startværdi: f_0(n_0,y_0)? 


Skriv et svar til: Differentialligning y'=f(x,y)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.