Matematik

Differentialligning

15. december 2011 af aaaaaz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvorfor kan y'=g(x) også angives som dy/dx=g(x)? Er der en grund til at man kan angive både som dy/dx og y'? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2011 af peter lind

Det er simpelthen en definition eller om  du vil forskellige navne, der bruges til det samme. Der er ikke noget dybere i det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2011 af Hejsan111 (Slettet)

dy/dx betyder blot at du differentierer funktionen y med hensyn til den variable x.

Hvis der f.eks. havde stået du/dt havde du differentieret funktionen u med hensyn til t. Dvs. du/dt = u'


Svar #3
15. december 2011 af aaaaaz (Slettet)

Har fundet ud af det nu.

Det er fordi y'(x1) angiver hældningen for tangenten i punktet (x1,y(x1)). Næste punkt (x2,(y(x2)). Den linje der går igennem de to punkter og lige med tangenten i (x1,y(x1)) forskelllen mellem de to x og y værdier (dy og dx) er uendelige små. Og da dy/dx er formlen for hældningen kan den skrives som y'! BUM :)


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.