Matematik

Visksositetskoefficient

15. december 2011 af janehansen2011 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har for et matematisk pendul fundet ud af at det dæmpes ligesom en harmonisk svigning. Amplituden til tiden t kan jeg skrive som

A(t)=A0e-(ηt/2m)

hvor η er viskositetskoefficienten

Jeg har fundet en masse punkter og lavet en regression.

her får jeg

A(t)  =0,1012e-0,007837t

Massen m = 0,0867 kg. Jeg har så fundet viskositetskoefficienten ved at løse

-η·t / 2·0,0867 = -0,007837 t

<=>

η= 0,001359

Jeg har så tidligere vist, at η også kan bestemems som

η= (2mln(2))/ t½

hvor jeg må gå ud fra, at halveringstiden kan bestemmes som

t½ = ln(0,5)/ln(0,007837)= 0,143 s

Men hvis jeg benytter denne halveringstid, så får jeg

η = 0,84

Hvorfor får jeg to forskellige viskositetskoefficienter?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2011 af placebo321 (Slettet)

Hvor har du fået den formel for viskositetskoefficienten fra?


Svar #2
15. december 2011 af janehansen2011 (Slettet)

Den tid, hvortil amplituden er halveret, kaldes t½. Naturligt nok findes t½ når den oprindelige amplitude er halveret.
1/2 A0=A0e-(ηt½/2m)
 

1/2=e-(ηt½/2m)

ln(1/2)= -(ηt½)/(2m)

Nu haves et udtryk for viskositetskoefficienten η


η= -(2m·ln(0,5))/t½ =(2m·ln(2)) / t½


Skriv et svar til: Visksositetskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.