Matematik

cosinus og sinus

15. december 2011 af aaaa202 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kan jeg indse, at cos(90-v) = sin(v)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2011 af klimasven (Slettet)

Tegn en enhedscirkel. 


Svar #2
15. december 2011 af aaaa202 (Slettet)

ja, altså jeg kan godt se, at det ville være underligt at det ikke passede udfra symmetribetragtninger.. Men stadigvæk beviser det, det jo ikke. Okay man kan selvfølgelig sige, at det svarer til at rotere koordinatsystemet, og så kan man se det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2011 af klimasven (Slettet)

Kig på http://www.matlex.dk/trigfu.html

Du skal afsætte de to retningspunkter 90-v og v og tegne suýmmetrilinien y=x


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug additionsformlerne for cos og sin :

cos(90º - v) = cos(90º)·cos(v) + sin(90º)·sin(v) = sin(v)


Skriv et svar til: cosinus og sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.