Matematik

Isolering af T1

15. december 2011 af hurlumhey (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Håber i kan hjælpe. Jeg skal have isoleret T1 i denne ligning:         (men jeg er fuldstændig lost)
n=(T1-T2)/T1             (der står en brøk streg istedet for / i selve opgaven)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2011 af Anxyous (Slettet)

Gang igennem med T1, læg T1 til på begge sider, sæt den uden for parentes og gør det færdigt.


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. december 2011 af nielsenHTX

n=(T1-T2)/T1

n=1-T2/T1

n-1=-T2/T1

1/(n-1)=-T1/T2

-T2/(n-1)=T1


Svar #3
15. december 2011 af hurlumhey (Slettet)


Svar #4
15. december 2011 af hurlumhey (Slettet)

tror jeg har forstået det nu - mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. december 2011 af raeo (Slettet)


Brugbart svar (2)

Svar #6
15. december 2011 af raeo (Slettet)

Se filen :)

Vedhæftet fil:Isolering af T1.doc

Svar #7
15. december 2011 af hurlumhey (Slettet)

raeo: Når du dividerer med 1 i den anden sidste 'sætning', dividerer du så ikke med 1 på begge sider? :-)


Brugbart svar (2)

Svar #8
15. december 2011 af nielsenHTX

#7 det kaldes at tage den reciprokke værdi
fx er den reciprokke værdi til 1/2 =2


Brugbart svar (2)

Svar #9
15. december 2011 af raeo (Slettet)

@svar#7

Når jeg dividerer med 1 på venstre side er det egentlig for at kunne rykke om på T1 og T2 (i forhold til hvor de står i brøken) på den højre side (den reciprokke værdi) :)


Skriv et svar til: Isolering af T1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.