Fysik

Opvarming af luft

16. december 2011 af Berg123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave hvor jeg får at vide at jeg skal beregne hvor lang tid det tager at opvarme luft i en computer ved hjælp af de følgende formler og oplysninger

 

Kabinettet er 57,7*28,8*51 cm

Der varmes med en effekt på 850W

luft ved 20* har en massefylde på 1,205 kg/m^3

Luften skal opvarmes til 59*

 

Q=m*c*delta(t)

P=Q/t

J=m/t

 

Det jeg er kommet frem til lige nu er

57,7*28,8*51cm=84749,76 cm^3

84749,76/1000000=0,0847976 m^3

 

Q=102g*1,005J/(g*c)*39*=3997,89J

 

850=3997,89/t

t= 3997,89*850J/s 

t=3998206,5 ?

 

Jeg ved ikke hvilken enhed jeg har udregnet. Jeg ville sige s da jeg har udregnet til, men det ser meget stort ud.

Jeg ved dog slet ikke hvad J=m/t skal bruges til


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2011 af hippo746 (Slettet)

jo altså det er jo rigtigt men hvorfor ganger du

t= 3997,89*850J/s

jeg ville mene

t= 3997,89J / 850J/s

er en bedre matematisk løsning af din ligning og så passer enhederne også :o)

P=Q/t


Skriv et svar til: Opvarming af luft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.