Matematik

Reducer

17. december 2011 af cigi123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en som kan og gider skrive en trin for trin løsning af følgende:

Reducer udtrykket: (2x+3)2+6(1-2x)

Når jeg regner det dobbelte produkt ud får jeg 2x2+32+2x+3

Er det rigitgt?

På forhånd tak.

Ps. Hvis der er nogle som kender en god forkalring på forskellige regler til reducering, er de meget velkomne :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2011 af Radamel (Slettet)

Det rigtige svar lyder:

4x^2 + 15

Det dobbelte produkt af (2x+3)^2 er

4x^2+12x+9 også har du den anden, hvor du ganger 6 inde i parantesen og får

6-12x dernæst reducere du

4x^2 + 15

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2011 af Tyrael (Slettet)

(2x+3)2 = 4x2+12x+9

6·(1-2x) = 6-12x

4x2+12x+9+6-12x = 4x2+15


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2011 af hej2010 (Slettet)

(2x+3)2+6(1-2x)

(2x+3)*(2x+3)+6(1-2x)      her har jeg; ganget  2 ud så får du to af de samme som er markeret

4x+6x+6x+9+6-12x      her har jeg; ganget ind i paranteserne

4x+15 og her har jeg samlet dem altså x'erne og tallene...

så svaret er for min vedkomende

; 4x+15

Jeg ved ikke om jeg har lavet nogle fejl... da det ikke giver det samme som #1 og #2 ??? hvorfor har i skrevet 4x2+15 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2011 af Tyrael (Slettet)

Fordi (2x+3)2 er en kvadratsætning. 

Kvadratet på en toleddet størrelse er første led i anden plus det andet led i anden plus eller minus det dobbelte produkt. 

 


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.