Matematik

-2x-1=4/3x-1

17. december 2011 af uytuty (Slettet)

hej der ude

nu har jeg siddet i halv time og kan ikke rigtig regne dette stykke ligning.. jeg få nogen forskelige facit derfor er jeg tivivl om det

håber nogen af jer kan hjælpe mig med det.. men det er ikke nok at bare skrive facit men hvordan i regner det ud

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2011 af 123434 (Slettet)

Et bud:

-2x-1=4/3x-1

-2x-1+1=4/3x-1+1

-2x=4/3x

Kommer aldrig til at gå op, da -2x ikke kan være lig med 4/3x.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2011 af Enhver (Slettet)

Det kommer selvfølgelig an på, om  4/3x  skal forstås som (4/3)x  eller  4/(3x)  

Mit gæt er nu, at det er (4/3)x ....

Og i så fald... #1 det kommer til at gå op, fordi x=0

 

-2x-1=(4/3)x-1
-2x-1+1=(4/3)x-1+1

-2x=(4/3)x

x=0


Skriv et svar til: -2x-1=4/3x-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.